sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

Z DIRKO V PODSMREKI SE JE ZAKLJUČILA LETOŠNJA SEZONA

8. 10. 2017

V Podsmreki pri Brezovici je danes popoldan padel zastor nad letošnjo sezono na slovenskih cestah. Tradicionalni zaključek je znova pripadel Katrašniku iz Adrie, naši niso bili v ospredju.

Nik Čemažar se je enakovredno kosal s starejšimi kolegi

Letošnja sezona se je za našo člansko ekipo pričela v hrvaški Istri, končala pa z današnjo preizkušnjo za Veliko nagrado Avtomojster, ki že nekaj let gosti zaključek slovenske kolesarske sezone.
Dirka se je razpletala po pričakovanjih, v ospredju se je po nekaj krogih ostrega tempa oblikovala peterica kolesarjev, kjer je bil kot edini mladinec tudi Nik Čemažar. Ubežniki sicer niso imeli veliko možnosti za uspeh, saj je glavnina vseskozi kontrolirala potek in držala prednost na varni razdalji. Ko sta v ozadju svoje dodala še profesionalca Pibernik (Bahrain Merida) in Polanc (UAE Emirates), se je glavnina vztrajno manjšala, ubežniki pa so bili kmalu ujeti. Po 70 kilometrih smo nato po pričakovanjih videli sprint glavnine, kjer je imel največ moči Gašper Katrašnik (Adria Mobil), ki je ponovil lansko zmago. Naših ni bilo povsem v ospredju, najvišje je končal Matej Drinovec.

Trener ekipe članov Matjaž Zevnik: ” Že kar malo smo težko pričakovali zadnjo dirko, saj se je letošnja sezona kar vlekla. Danes pač nismo mogli biti povsem blizu, pozna se, da so fantje že malo izklopili vse skupaj, izjemi sta Čemažar, ki je nastopal na svetovnem prvenstvu, ter Drinovec, ki se je prejšnji teden vrnil s Kitajske. Ta dva fanta sta bila danes tudi največ v ospredju, ostalim je hitra dirka povzročala nekaj težav. Pričakovali smo sicer ciljni sprint, kjer bi največ moral dodati Čotar, a je bil prekratek oziroma so bili ostali hitrejši. Sedaj nas čaka krajši odmor, nato pa v malce spremenjeni zasedbi ponovno začnemo s polno paro delati za prihodnjo sezono”.

Sezona je torej končana tudi za kategorije mladincev in članov. V prihodnjih dnevih in tednih bomo na naši spletni strani pripravili povzetke sezone vseh kategorij ter se s prihodi in odhodi v članski ekipi posvetili novi sezoni.