Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Za kolesarji razburljiv teden, prepleten s padci, ki pa na žalost ni prinesel vidnejših rezultatov

7. 3. 2022

Kolesarji naše članske ekipe so sezono otvorili 2. 3. v Umagu. Pomerili so se na 154 km dolgi progi, ki je kolesarje kar sedemkrat popeljala skozi Umag, Savudrijo in Sveto Marijo na Krasu. Dirka zaradi predvsem ravninske trase ni bila pretirano težka, vendar je bila cesta posejana z gradbišči ter nasproti vozečimi avtomobili, zato so bili padci neizbežni. V enem izmed padcev so bili na žalost udeleženi tudi kar trije naši kolesarji, vendar so na srečo utrpeli le nekaj prask. Dirka se je končala s solo napadom Avstrijca, za njim pa se je vnel ekipni šprint, kjer je Luka Ziherl kot naš najboljši kolesar dosegel 33. mesto.

Sledilo je nekaj dni premora, nato pa so se kolesarji znova odpravili v Poreč, kjer jih je v nedeljo čakala že 23. dirka Trofej Poreča. Na dirki so nastopali Leon Šarc, Luka Ziherl, Maks Cvjetičanin, Jaka Vovk, Luka Turkulov in Vid Jeromel. Na 156 kilometrsko progo so se podali ob 11. uri, dirko pa zaključili ob 15. uri v Taru. Dirka je bila težja, saj je kar nekaj kolesarjev poizkušalo pobegniti glavnini, vendar ta bega ni spustila naprej. Tudi na tej dirki ni primanjkovalo padcev, v katerih pa so se zopet znašli naši kolesarji, v zadnjih nekaj kilometrih je padec presenetil tudi našega aduta Luko Ziherla. Trener ekipe Uroš Repše je bil zadovoljen z dejstvom, da je bila mlada ekipa dirko sposobna zaključiti, v bodoče pa pričakuje še bolj aktivno dirkanje z udeleževanjem v pobegih.

Dirkanje v Istri še ni zaključeno, saj bodo kolesarji že v četrtek nastopili na prologu etapne dirke Istrske pomladi, ki bo letos potekal na letališču v Vrsarju. Na dirki bodo nastopili Jaka Vovk, Maks Cvjetičanin, Luka Turkulov, Vid Jeromel, Luka Ziherl in Enej Mertelj. Kolesarje čakajo 153, 173 in 114 kilometrske etape.