sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ZA KONEC DRŽAVNEGA PRVENSTVA DVOJNA ZMAGA PRI MLADINCIH

7. 7. 2017

Pretekli četrtek in petek je na velodromu v Stražišču pri Kranju potekalo državno prvenstvo za kategorije dečkov, deklic, mladink in mladincev. Naši kolesarji so prišli do kar nekaj naslovov državnih prvakov in prvakinj.

David Čadež in Aleš Pirih – dvojna zmaga v dirki na točke

Prvi dan so se tekmovalci pomerili v disciplinah vožnja na čas, zasledovalna vožnja, sprint 1200 metrov ter ekipni disciplini olimpijski sprint in ekipna vožnja.
Od naših kolesarjev so dekleta osvojila 6 naslovov državnih prvakinj, Eva Prevc in Neja Kalan sta v svojih kategorijah deklic dosegli dve suvereni zmagi, Ana Ahačič pa je dvakrat premagala svojo kolegico Tjašo Sušnik, ki je osvojila dve srebrni medalji. Med dečki sta se na stopničke za zmagovalce povzpela Jan Lešnik, ki je v vožnji na 200 metrov za osem tisočink izgubil naslov državnega prvaka in se uvrstil na drugo mesto, ter Aljaž Petek, ki je na 2000 metrov dosegel 3. mesto.

Med mladinci je v prvem dnevu edini posamični naslov državnega prvaka osvojil Nik Čemažar, ki je v disciplini na 3000 metrov za slabi 2 sekundi premagal drugo uvrščenega tekmovalca. Liza Komar se je na 1000 metrov krajši razdalji uvrstila na 3. mesto pri starejših mladinkah. V ekipnih vožnjah so mlajši mladinci v postavi Durkov, Kovač, Maček in Zlate končali na 3. mestu, starejši mladinci Čadež, Čemažar, Kavšek in Pirih pa so zaostali le za ekipo Adrie Mobil.
Poleg mladincev so se v vožnji na čas na 1000 metrov v članski kategoriji pomerili tudi naši člani. Sicer so se na startu pojavili samo trije naši kolesarji, državni naslov pa je osvojil Luka Čotar pred Maticem Katrašnikom in Tadejem Logarjem.

V petkovih finalnih vožnjah v disciplini 1200 metrov sprint je nastopil le Andraž Svetličič, ki je v polfinalu po dobljeni prvi vožnji nato dvakrat izgubil in v tekmi za tretje mesto ni uspel osvojiti točke ter se moral zadovoljiti s četrtim mestom.
Pri mlajših mladincih, ki so bili v dirki na točke zelo aktivni je kot najboljši na 3. mestu z 8 točkami končal Matic Maček. Največji uspeh pa sta dosegla starejša mladinca David Čadež in Aleš Pirih, ki sta na predčasno končani kriterijski dirki dosegla dvojno zmago. Oba sta imela sicer isto število točk a je zaradi boljših uvrstitev naslov državnega prvaka osvojil Čadež.

V najmlajših kategorijah sta pri dekletih naslov prvakinje v vožnji na točke osvojili Neja Kalan in Tjaša Sušnik, Eva Prevc pa je bila v svoji kategoriji stopničko nižje. Pri dečkih C, ki so v kriterijski dirki nastopili zelo dobro je Enej Božnar Prosen stopil na 3. stopničko, Aljaž Petek pa je pri dečkih B zaostal zgolj za zmagovalcem iz ljubljanskega Roga.

REZULTATI PRVI DAN

Večina dobitnikov medalj kolesarjev našega kluba