Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Za nami miren, pred nami pester teden

27. 4. 2022

Pretekli teden je bil za naše kolesarje bolj miren, kolesarji pa so lahko ta čas izkoristili za potreben počitek pred novimi preizkušnjami, ki sledijo.

Na italijanski praznik Dneva osvoboditve so se starejši mladinci podali na mednarodno dirko Coppa Montes. Na startno listo 107-kilometrske preizkušnje so se podpisali Jakob Sagadin, Jan Lešnik, Žiga Kalan, Enej Božnar Prosen, Martin Eržen ter Jaka Marolt. Že kmalu po startu dirke je Erženu počila guma, vendar mu je hitro uspelo ujeti glavnino. V nadaljevanju dirke se je oblikovala ubežna skupina štirih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Enej Božnar Prosen, ki mu je uspelo zmagati na enem izmed letečih ciljev, na žalost pa so tuje ekipe beg do drugega vzpona uspele nevtralizirati. Na zelo zahtevnem zadnjem klancu so naši kolesarji izgubili stik z vodilnimi, kot naš najboljši kolesar na tej dirki pa je Žiga Kalan zasedel 33. mesto.

Članska ekipa si je po napornih dirkah v Srbiji, Bosni in Hercegovini in Italiji dobro odpočila, že proti koncu tedna pa jih čaka nova preizkušnja, saj se bodo pomerili na mednarodni preizkušnji Carpathian Couriers Race, ki se bo začela s prologom v Budimpešti, dodatne štiri etape pa bodo kolesarje popeljale do Visokih Tater. Dirkale bodo tudi mlajše ekipe – starejši mladinci se bodo 1. 5. podali v Italijo, Jan Lešnik se bo s slovensko reprezentanco ponovno odpravil v Belgijo, dečki ter mlajši mladinci pa se bodo 30. 4. pomerili na domači dirki – 1. Pokal Mateja Mohoriča.

Skupaj z Matejem Mohoričem že nestrpno pričakujemo prvo priredbo Pokala Mateja Mohoriča za mlajše kategorije na Trsteniku, ki bo potekala v soboto 30. 4. Poleg tekmovalcev bo poskrbljeno tudi za naše najmlajše kolesarje – s svojimi skiroji, poganjalci ter kolesi bodo lahko svoje spretnosti preizkusili na poligonu, vsak pa bo prejel tudi majico in spominsko medaljo, ki so jih izdelali varovanci Centra Korak iz Kranja. Iz Kranjskih rovov nas bo obiskal tudi škrat Kranček in še več! Prikrajšani pa ne boste tudi starejši, saj se boste lahko zapeljali z najnovejšimi Scott kolesi. Komaj čakamo, da se bomo lahko v soboto skupaj družili in zabavali na Trsteniku!