sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ZAČELA SE JE DIRKA PO SLOVENIJI!

Z današnjim kronometrom po ulicah Ljubljane se je začela 22. Dirka po Sloveniji.

Zadnji vikend v Juniju je po vsej Evropi že tradicionalno rezerviran za državna cestna prvenstva. En teden prej pa v Sloveniji gostimo edino etapno dirko na naših cestah.
Naša ekipa tokrat nastopa v reprezentančnih dresih, Gašper Katrašnik, Tadej Logar, Matej Razingar, Žiga Grošelj, Matic Grošelj in Miha Poljanec so Savčani, ki se bodo letos borili na naših cestah. Iz blejskega kluba Grega Bole sta v reprezentanci še Luka Pajek in Matic Veber, tako da ekipa šteje zahtevanih 8 kolesarjev, ki jih je zbral Matjaž Zevnik, ki bo tudi opravljal vlogo selektorja reprezentance.

Ekipa slovenske reprezentance na letošnji Dirki po Sloveniji
Ekipa slovenske reprezentance na letošnji Dirki po Sloveniji

Kot vsako leto je konkurenca na dirki močna. Letos so na štartu tri WorldTour ekipe, Lampre Merida z Janom Polancem na čelu, ruska Katjuša in britanski Sky. Poleg njih še UnitedHealthCare z Janijem Brajkovičem, obe slovenski kontinentalni ekipi in tudi slovenska reprezentanca.

V današnji prvi etapi, 8 kilometrov dolgem kronometru je najboljši čas postavil Rus Artem Ovečkin in za pičlih 41 stotink premagal drugouvrščenega kolesarja Skya Salvatora Puccia. Od slovenske reprezentance je najboljši čas postavil Miha Poljanec, s povprečno hitrostjo 47,4 km/h.

Jutri kolesarje čaka edina etapa, ki bo potekala po gorenjskih cestah. S štartom v Škofji Loki bo trasa tekmovalce vodila do cilja v Kočevju.