sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ZADNJI APRILSKI VIKEND ZNOVA USPEŠEN!

25. 4. 2016

Na zadnji aprilski vikend so naši kolesarji in kolesarke znova uspešno dirkali v treh državah. Dečki, deklice in mlajši mladinci so v Dragatušu nastopili na dirki za Pokal Slovenije, mladinci v Italiji, člani pa na dveh kategoriziranih dirkah v Beogradu.

20160423_121243
Savčani na predstavitvi ekip na Beograd – Banja Luka

ČLANI V DESETERICI NA BEOGRAD – BANJA LUKA

Članska ekipa je v postavi Jernej Švab, Tadej Logar, Luka Čotar, Žiga Grošelj, Matic Grošelj in Miha Poljanec že v petek odpotovala v Beograd, kjer je bil v soboto štart 132 kilometrov dolge dirke od srbskega Beograda do bosanske Bjeljine.
V glavnem pobegu dirke 8 kolesarjev je sodeloval tudi Žiga Grošelj, ki je kasneje v zaključku odpadel od ubežnikov. Savčani so v nadaljevanju poizkušali zmanjšati zaostanek vodilnih kolesarjev, a jim je zmanjkalo 10 sekund. Izredno hitra dirka, s povprečno hitrostjo 49 kilometrov na uro, se je končala s sprintom šesterice. V zasledovalni skupini je bil od naših najbolje uvrščen Čotar na 19. mestu.

Na nedeljski dirki od Teslića do Banja Luke je bil s še dvema kolesarjema v begu Tadej Logar, glavnina je ubežnike ujela 500 metrov do cilja. V sprintu skupine sta se v deseterico uvrstila Žiga Grošelj in Jernej Švab, ki sta končala na 8. in 13. mestu. Grošelj je tako osvojil nove 3 UCI točke, potem ko je svojo prvo osvojil v Poreču.

PRIMOŽIČ Z NEKAJ SMOLE TIK ZA DESETERICO

Starejši mladinci so v nedeljo nastopili na manjši različici dirke San Remo . Na dobrih 140 kilometrov dolgi, kategorizirani dirki Piccolo San Remo so Savčani po besedah trenerja Mateja Stareta dirkali zelo dobro. Jaka Primožič je bil v zaključku dirke v ospredju, v begu deseterice kolesarjev je osvojil zadnji gorski cilj, nato pa je imel v sprintu smolo, iz ozadja ga je zapel drugi kolesar. Po padcu se je pobral ravno toliko, da je končal dirko in na koncu osvojil 11. mesto.

Mladinci bodo danes nastopili še na dirki Coppa Montes, kjer bo lansko zmago branil prav Primožič.

received_1193587077327609
Starejši mladinci na deževni predstavitvi ekip

ENEJ IN MAJ TER KATJA, ANA IN EVA NA STOPNIČKAH V DRAGATUŠU

Dečki in deklice ter mlajši mladinci so v nedeljo nastopili na dirki za Pokal Slovenije v Dragatušu. Pri dečkih D sta dvojno zmago osvojila Enej Božnar Prosen in Maj Flajs, ki sta sama prišla v cilj in nato v sprintu pomerila moči. Pri dečkih C je bil najboljši Žan Križnar na 9. mestu. Z dečki C so nastopile tudi deklice C in B, kjer sta v svojih kategorijah zmagale Neja Kalan in Eva Prevc! Pri dečkih B je bil na 10. mestu Aljaž Krč, pri deklicah A je Ana Ahačič prav tako dosegla novo zmago! Med dečki A je Gregor Durkov kot najboljši Savčan osvojil 14. mesto, pri mlajših mladinkah pa je Katja Jenko dosegla svojo prvo letošnjo zmago! Pri mlajših mladincih se je v finalni dirki najbolje od naših uvrstil David Čadež na 10. mesto.

20160424_174552
Dvojna savska zmaga pri dečkih D