sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

Zelena Pokljuka

15. in 16. 7. 2023

Pokljuka in njeni čudoviti zeleni gozdovi, so ta vikend dobili še dodatni zeleni pridih, za kar so poskrbeli kolesarji KK Kranj.

10. VN občine Gorje
V soboto je na Pokljuki potekala 10. VN občine Gorje. Dečki in deklice so tekmovali v dirkah na končni cilj.
Deklica B, Iza Božnar Prosen, se je uvrstila na 5. mesto. Med dečki B se je Marcel Hafner izkazal s 3. mestom. V kategoriji A je Rok Bajželj z odličnim nastopom dosegel 2. mesto. Njegov uspeh je v isti kategoriji dopolnil Urban Kalan z 10. mestom.

Mladinci in člani so tekmovali v kriteriju. Trasa dirke je potekala po biatlonski progi v dolžini 1060 m, sprint za točke je bil vsak tretji krog. Mlajši mladinci so prevozili 15 krogov (15,9 km), starejši mladinci 24 krogov (28,6 km) in člani 30 krogov (38,2 km).
Med mlajšimi mladinci se je na 10 mesto uvrstil Lovro Rant.
Pri starejših mladincih je bilo v prvi deseterici kar 6 kolesarjev KK Kranj. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra se je povzpel Jan Lešnik, na drugo mesto se je uvrstil Marcel Gladek, 4. je bil Sven Aleksander Mernik, 5. Maj Flajs, 8. Ian Peran in 9. Jakob Jere.

V članski kategoriji je že takoj na začetku pobegnil Grega Podlesnik, ki je nato do konca dirke ostal v ospredju. Njegovi klubski kolegi so z dobro taktično vožnjo nevtralizirali napade ostalih tekmovalcev in tako sta tudi 2. in 3. mesto zasedla kolesarja KK Kranj, Luka Ziherl in Vid Jeromel.

Vzpon na Pokljuko

V nedeljo je Pokljuka gostila dirko Vzpon na Pokljuko. Proga je potekala iz Zgornjih Gorij preko Zatrnika in Mrzlega Studenca do Rudnega Polja v dolžini 15,7 km, s 721 metri vzpona. Naši kolesarji so ponovno pokazali odlične vožnje.

Pri mlajših mladincih je bil najhitrejši Lovro Rant, Oto Prevc pa je bil 10.

V kategoriji starejših mladincev je zmago dosegel Sven Aleksander Mernik, na 2. mesto se je uvrstil Jakob Jere, Jakob Sagadin je bil 5., Maj Flajs 8. in Ian Peran 9.

Člani so ponovno prikazali odlično ekipno predstavo, saj je z odra za zmagovalce poleg zlate, srebrne in bronaste zopet sijala zelena. Gašper Otoničar si je v ciljnem sprintu priboril 1. mesto, Jaka Vovk je bil 2. in Teo Pečnik 3., na 5. mesto se je uvrstil Grega Podlesnik in na 6. mesto Vid Jeromel, ki je na vzponu znatno pripomogel k uspehu svojih klubskih kolegov.

Foto: Luka Vovk

Naslovna fotografija: Luka Vovk