sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ŽIGA KALAN VICEPRVAK V ŠKOFJI LOKI

5. 10. 2020

Pretekli vikend je v Škofji Loki potekalo državno prvenstvo v cestni vožnji za kategorije mladink in mladincev. Po prvenstvih v vožnji na čas, kriteriju in vzponu smo dobili še najboljše v državi na najbolj prestižni domači dirki v sezoni.

Nedeljska dirka je bila po celotni sezoni težko pričakovana, organizator Kolesarska zveza Slovenije pa je pripravil odlično dirko s tehnično zahtevno traso, ki so jo predvsem pri mlajših mladincih dodatno otežile razmočene ceste in deževno vreme.

V prvi dirki dneva so mlajši mladinci prevozili 11 krogov s startom in ciljem na škofjeloškem Mestnem trgu. Povsem deževno dopoldne je botrovalo kar nekaj padcem v skupini najboljših kolesarjev, med njimi žal tudi nekaterim našim. Dirko je, potem ko so ujeli četverico ubežnikov, odločil ciljni sprint razredčene glavnine, ki ga je dobil Žak Eržen (Adria Mobil). Našim je na koncu za zmago zmanjkalo nekoliko spretnosti, svojo najboljšo uvrstitev v sezoni pa je z drugim mestom dosegel Žiga Kalan in tako postal viceprvak za skrajšano sezono 2020.

Do dirke starejših mladincev so se ceste že skorajda povsem posušile, zato so poskrbele mladinke, ki so devetkrat prevozile krog po ulicah Loke. Med mlajšimi mladinkami je Tina Kostelec kot edina naša predstavnica dosegla 8. mesto. Slabih 100 kilometrov dolgo preizkušnjo pa so ob 15. uri pričeli mladinci in kar sedemnajstkrat prevozili “občinski” klanec po Fužinski ulici, ki je kljub svoji kratki dolžini pustil posledice. Že v prvih krogih se je v ospredju izoblikovala četverica ubežnikov, med katerimi je bil tudi Luka Ziherl. Ubežniki niso bili v celoti složni, kar sta kaznovala kolesarja Adrie in v ospredje izstrelila kasnejšega prvaka Adama Jordana, ki si je v zadnjih treh krogih privozil več kot minuto in pol prednosti pred glavnino. Ziherl je žal zamudil odločilen pobeg in po celodnevnem begu plačal davek v sprintu ter zmogel do 10. mesta, kar je bil naš najboljši rezultat.

VSI REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA ŠKOFJA LOKA

Foto: Peter Gregorčič, Prijavim.se