Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

LUKA ZIHERL NAJBOLJŠI MLADI KOLESAR DIRKE PO SRBIJI

12. 9. 2021

Članska ekipa je pretekli vikend nastopila na zadnji letošnji etapni dirki po Srbiji, kjer je Luka Ziherl osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki.

Luka Ziherl v beli majici

Štiridnevna dirka v Srbiji druge kategorije je potekala od četrtka do nedelje s startom v Požarevacu in ciljem v Čačku. Naši so na dirki nastopili pod vodstvom Matjaža Zevnika v postavi Bine Lotrič, Jaka Primožič, Uroš Repše, Leon Šarc, Jaka Vovk in Luka Ziherl. Že v prvi etapi, dolgi 147 kilometrov je dobro uvrstitev dosegel Uroš Repše, ki je etapo končal na 6. mestu s časom zmagovalca, na 12. mestu pa je kot drugi med mladimi, z dobro minuto zaostanka v cilj prišel Luka Ziherl.

Tretja in četrta etapa sta bile po profilu najzahtevnejše. V soboto so kolesarji prevozili 153 kilometrov dolgo traso iz Čačka do Prijepolja, v nedeljo pa so prevozili obratno etapo s ciljem dirke v Čačku. V tretji etapi je z osmim mestom najboljšo uvrstitev dosegel Jaka Primožič, v majico najboljšega mladega kolesarja pa se je po njej oblekel Luka Ziherl. V zadnji etapi je Ziherl praktično brez težav obranil prednost slabe minute in pol ter slavil odličen rezultat v svojem prvem letu v članski kategoriji.