Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ZIHERL SE JE S ČETRTIM MESTOM POSLOVIL OD MLADINCEV

13. 10. 2020

V nedeljo je kot tradicionalno v Podsmreki potekal zaključek sezone na slovenskih cestah, tokrat ob izostanku članskih ekip, le za mladinske kategorije. Zahtevne vremenske razmere so otežile dirko in poskrbele za presenetljiv razplet.

Vremenska napoved je že nekaj dni pred dirko napovedovala zahtevne razmere z dežjem in temperaturami okoli 6 stopinj, kar je bila na 70 kilometrih dolgi dirki dodatna oteževalna okoliščina. V skupnem startu so nastopili tako mlajši in starejši mladinci in razplet obeh dirk je bil nekoliko nepričakovan. Že v drugem krogu je glavnini pobegnil kolesar Ljubljane MigiMigi, ki je poskrbel za veliko presenečenje pri starejših mladincih in v ospredju zdržal celotno dirko ter slavil suvereno zmago. V kategoriji mlajših mladincev je o zmagi odločal ciljni sprint glavnine, kjer je bil prav tako nekoliko presenetljivo najhitrejši kolesar TBP Lenarta.

Od naših starejših mladincev se je najbolj izkazal Luka Ziherl, ki se je pridružil pobegu trojice kolesarjev v petem krogu. Trojica je imela vseskozi okoli minute prednosti, kolesar Ljubljane v begu ni sodeloval, tako da sta prednost držala le Ziherl in Gregorič iz Adrie Mobil. V zadnjem krogu je tempo pričakovano nekoliko padel, začeli so se napadi kolesarja Ljubljane MigiMigi, večkrat pa je žal neuspešno poizkušal tudi Ziherl. O drugem mestu je odločal sprint, kjer je Luka žal ostal praznih rok in končal na četrtem mestu: “Zmrznil sem. Povsem trd sem bil zadnje dva kroga, saj me je zeblo že v skupini. Tempo v glavnini ni bil dokaj visok zato sem si rekel, da moram v beg drugače bom dirko težko končal. Že dva kroga do konca nisem takoj priključil napadu kolesarja Roga, saj so bile noge povsem mrtve in sem se le stežka vrnil do ostale dvojice in v zadnjem krogu večkrat poizkusil z napadom. Dal sem vse od sebe, v sprintu je ostalo v nogah kolikor je, z las sem zgrešil stopničke”, je bil po cilju nekoliko razočaran Luka Ziherl, ki je sezono končal na 11. mestu in se po tej dirki seli v kategorijo članov.

Dobro so na dirki nastopili tudi mlajši mladinci. Vseskozi so se vozili v ospredju skupine, sodelovali v pobegih in bili praktično vseskozi tam kjer je potrebno. V sprintu glavnine so nato zasedli Jan Lešnik peto, Aljaž Petek sedmo in Žiga Kalan osmo mesto, kar je bilo sicer manj od pričakovanj.

VSI REZULTATI DIRKE V PODSMREKI

Foto: Peter Gregorčič