DVE ZMAGI NA DRUGEM CIKLOKROSU SEZONE

19. 11. 2018

Včeraj je v bivši vojašnici v Škofji Loki potekal drug ciklokros v letošnjem koledarju. Nastopili so tudi naši kolesarji, z zmago sta izstopala Tadej Valjavec in Tjaša Sušnik, uspešni pa so bili tudi mlajši kolesarji.

Zmagovalec elitne dirke – Tadej Valjavec

Nizke temperature so bile kar po meri ciklokrosa, ki je v Škofji Loki potekal že petič. Organizatorji so znova pripravili lepo traso, ki je od vseh tekmovalcev zahtevala kar nekaj tehničnega znanja. V prvi dirki mlajših od 15 let sta tako Maj Flajs in Neja Kalan osvojila 2. mesto in zaostala le za tekmovalcema, ki sta bolj domača v gorskih vodah. V mladinski dirki je Maks Cvjetičanin na tretjem mestu zaostal za italijanskima kolesarjema, v kategoriji žensk pa je z gorskim kolesom slavila Tjaša Sušnik. Obe dirki sta bili zanimivi, veseli porast koles za ciklokros, dirk pa se udeležuje lepo število kolesark in kolesarjev.
V elitnem startu je bila dirka še najbolj izenačena, a le do približno polovice preizkušnje, ko je v ospredju ostal Tadej Valjavec. Na gorskem kolesu je na ravninah le sledil hitrejšim “ciklokrosistom”, na zahtevnejšem spustu pa izkoristil prednost ter za seboj pustil še zadnjega zasledovalca. V cilju je slavil lepo prednost, na tretjem mestu pa je v kategoriji Elite njegov uspeh dopolnil še Nik Čemažar.

Pokal Slovenije in Zimska liga se nadaljujeta prihodnji vikend z dirko v Vipavi.

Zmagovalka v kategoriji žensk – Tjaša Sušnik

Comments are closed.