sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ sponzorji

SCOTTOV KOLESARSKI DAN V KRANJU

Scottov kolesarski praznik

Obveščamo vas, da smo sprejeli odgovorno odločitev, da letošnjega Scottovega kolesarskega dne, ki ga organiziramo skupaj s Slovenski kolesarski mojsterVisit Kranj in s pomočjo naših sponzorjev, ne bo. Ker nam je skrb za zdravje in varnost vseh udeležencev najbolj pomembna in ker je situacija zaradi širjenja koronavirusa tako negotova, smo se odločili, da bomo 6. Scottov kolesarski dan v Kranju prestavili na naslednje leto, zato se že veselimo srečanja z vami zadnjo majsko nedeljo v letu 2021.

Scottov otroški maraton

Štart otroškega maratona po ulicah starega mestnega jedra (1 km): 11.00

Štartnina:

Scottov mali družinski maraton

Štart: 12.00

Dolžina: (12 km)

Štart malega maratona:
bo na Glavnem trgu v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije proti Brdu in na Kokrici levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova  vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja.

TRASA MALEGA DRUŽINSKEGA MARATONA (1 krog - 12 kilometrov)
TRASA MALEGA DRUŽINSKEGA MARATONA (1 krog – 12 kilometrov)

> Štartnina in prijave spodaj…

Scottov veliki družinski maraton

Štart: 13:00

Dolžina: 47 km

Štart velikega maratona:
bo na Glavnem trgu v Kranju, nato pot vodi kolesarje proti Britofu in Visokem, kjer zavije desno in v Velesovem še enkrat desno proti Šenčurju. Nato vseskozi naravnost proti Voklem in desno proti Hrastjam. Od tam vseskozi naravnost do konca Ceste 1. maja, kjer znova zavije v drugi krog.

veliki maraton
TRASA VELIKEGA DRUŽINSKEGA MARATONA (2 kroga – 47 kilometrov)

> Štartnina in prijave spodaj…

PRAVILA IN POTEK MARATONA

Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Maraton bo potekal pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa. Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev.

 • Udeleženec prireditve je vsak, ki je prijavljen po predprijavi oz. se prijavi na dan prireditve, poravna štartnino in ima na prireditvi na roki zapestnico.
 • Vsak udeleženec mora ob dvigu zapestnice in vrečke z darili sponzorjev predložiti osebni dokument.
 • Zaščitna čelada je obvezna za vse mladoletne udeležence in priporočljiva tudi za odrasle.
 • Neprijavljeni kolesarji bodo iz maratona izločeni s strani organizatorja.
 • Udeležence naprošamo, da spoštujejo in varujejo okolje in naravo ter morebitne odpadke prinesejo s seboj na cilj.
 • Prireditev bo v vsakem vremenu.
 • Organizator že plačane štartnine ne vrača, razen v primeru odpovedi prireditve.

Glavni trg v Kranju bo zaprt za ves promet, prireditveni prostor pa bo ograjen. Družinski maraton bo potekal pod kratkotrajno mobilno zaporo ceste, udeleženci pa se bodo vozili v skupini pod vodstvom vozil organizatorja in policijskega spremstva. Na maratonu je prepovedano prehitevanje spremljevalnih vozil na čelu. Kdor bo zaostal za zadnjim spremljevalnim vozilom, bo vozil v tekočem prometu.

Organizator zagotavlja varen potek prireditve, skupaj z več spremljevalnimi vozili, reditelji, policijskim spremstvom in zdravstveno službo. Prireditev bo zavarovana pri zavarovalnici, vendar organizator ne odgovarja za posledice in nastalo škodo, ki jo udeleženci povzročijo sebi, sotekmovalcem ali proti tretjim osebam, oziroma zaradi kršenja pravil in navodil, ki jih določi organizator.

Udeleženci s prevzemom zapestnice potrdijo, da so seznanjeni z določili in navodili organizatorja, se z njimi strinjajo in da se prireditve udeležujejo na lastno odgovornost.

PRIJAVA IN ŠTARTNINE

PREDPRIJAVE
posamezniki
PREDPRIJAVE
družina
PRIJAVE
posamezniki
PRIJAVE
družina
DRUŽINSKI MARATON5 €20 €7 €28€

* 10 % popusta za imetnike članske izkaznice KZS, licence KZS ali kartice Active Slovenia.

 

Štartnina vključuje:

 • Prijavo, zapestnico za udeležence, vrečko z darili sponzorjev, bon za topel obrok, zavarovanje, organizirano in varno izvedbo kolesarjenja na cesti, kjer bo potekala mobilna zapora oz. občasna popolna zapora.
 • Scottov kolesarski dan je tudi družbeno odgovorna prireditev z dobrodelno noto, saj bo vsak udeleženec prejel simbolični spominek – medaljo, ki jih bodo prav posebej za ta dogodek izdelali varovanci Centra Korak iz Kranja.
 • Cena štartnine za družinski maraton (20 €/4- ali veččlanska družina) velja za celo družino (ena oz. dve odrasli osebi z otroki, ki prebivajo na istem naslovu), vendar pa morajo biti prek spodnjega obrazca prijavljeni vsi družinski člani (Prijavljam še …). Otroci do 18. leta starosti se maratona lahko udeležijo v spremstvu staršev ali druge polnoletne osebe.
 • Štartnina za posameznike znaša 5 €, štartnina za družine s štirimi ali več člani pa znaša 20 €, in sicer za predprijave do vključno 24. 5. 2019.
 • Za prijave na dan prireditve štartnina znaša 7 € (posamezniki) oziroma 28 € (4- ali veččlanske družine).
 • Zaželeno je, da se štartnina poravna na TRR Kolesarskega kluba Kranj, 07000-0000538149, odprt pri Gorenjski banki. Namen plačila: ŠTARTNINA SCOTT 2019 (in osebni podatki prijavljenega, če plačnik štartnine ni enak prijavljenemu). Za udeležence maratona velja, da je prijava potrjena, če je plačilo na TRR izvedeno do vključno 24. 5. 2019. Po prejetem plačilu boste po pošti prejeli račun o plačani štartnini. Lahko pa štartnino poravnate tudi na dan prireditve.
 • Če želite štartnino za predprijave poravnati  na dan prireditve (ne na TRR), je zaželeno, da v rubriki vprašanja, predlogi … napišete “plačam na dan prireditve”. 
 • Na dan prireditve, 26. 5. 2019, bo družabni del prireditve na prireditvenem prostoru v centru mesta potekal že od 9.00 ure dalje, ko lahko tudi dvignete vrečke s praktičnimi darili sponzorjev in zapestnice za udeležence.
 • Udeleženci, ki boste na prireditev prišli z avtomobilom, lahko parkirate v okolici mestnega jedra. Vsa parkirišča so ob nedeljah brezplačna.
 • Če želite in se čutite sposobne, lahko odpeljete tudi oba maratona. Oz. če se boste odločili za daljši maraton in se boste vmes premislili, ga lahko končate tudi že po enem krogu.
 • V kolikor boste štartnino za maraton poravnali na TRR in ste imetnik katere od zgoraj navedenih kartic, s katerimi imate 10-% popust, si le tega ob plačilu, prosimo, obračunajte sami. Cena štartnine na posameznika v tem primeru znaša 4,5 €. Kartico boste morali predložiti ob dvigu zapestnice in vrečke z darili sponzorjev.

Generalni sponzorji dogodka:

amicus logo lezeci
conti_gtg_2c_neg_l
sram_logo copy
EG logo
Iskra ISD logo (4)
Logo_Fila_Basic_4C_1.pdf
vrtac-big
garmin-ltd-logo
ProAction_pomanjsan logotip
zevnik
ŽOLNA LOGO
M_moj_sosed
Promotiva_Logo
LOGO_Jack_Sport22
Gites logo vektorski
OSHEE logo
scott-logo-1