sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ sponzorji

NIK ČEMAŽAR 7. V NEMČIJI!

20. 6. 2016

V senci največje kolesarske dirke pri nas, dirke Po Sloveniji za kategorijo članov, je naš mladinec Nik Čemažar z mladinsko reprezentanco v Nemčiji nastopil na dirki za Pokal Narodov in bil zelo uspešen. Savčani smo imeli v Filipu Kvasini predstavnika tudi v hrvaški reprezentanci.

13499995_1224667967558349_1096197858_o
Nik Čemažar – na kronometru je osvojil 6. mesto

Mladinska reprezentanca se je v postavi Nik Čemažar, Žiga Jerman, Žiga Horvat, Aljaž Jarc in Martin Lavrič v Nemčiji udeležila mednarodne etapne dirke Trofeo Karlsberg, ki šteje za točkovanje Pokala Narodov.
V prvi etapi s startom v mestu Völklingen in ciljem v Herbitzheimu so naši fantje dosegli lep uspeh, ko so v sprintu pripravili odlično izhodišče za Žigo Horvata, ki je v zaključku osvojil odlično 3. mesto!

Po petkovi prvi etapi sta v soboto sledila najprej 79 kilometrov dolga krožna preizkušnja in popoldanski slabih 17 kilometrov dolg, tehnično zahteven kronometer. Na njem se je z dobro predstavo izkazal Nik Čemažar, ki je z zaostankom dobre minute dosegel 6. mesto! V zadnji etapi se je z drugim mestom izkazal reprezentant Žiga Jerman, Čemažar je končal v glavnini in obranil skupno 7. mesto! V dresu hrvaške reprezentance pa se je Savčan Filip Kvasina v generalni razvrstitvi uvrstil na 52. mesto.

Dosežek Čemažarja je zagotovo vreden pohvale, dirka je zahtevna, dodatno jo oteži še vsa svetovna konkurenca, letos je namreč zmaga z Brandonom McNultyem odšla čez lužo. “Zadovoljen sem tako s svojo predstavo, kot s predstavo celotne ekipe. Drugo in tretje mesto v etapi za Jermana in Horvata sta odličen uspeh. Vse tri dni sem se počutil dobro, trenutno sem v zelo dobri formi, ki jo bom poskušal unovčiti na bližajočem se cestnem državnem prvenstvu, kjer si Savčani z močno ekipo želimo naslova državnega prvaka”, je svoje misli in občutke po končani dirki strnil Nik Čemažar.