PRIMOŽIČ TRETJI V SEŠTEVKU ZA ZLATO KOLO

14.10.2019

S tradicionalno dirko v Podsmreki za Veliko nagrado Avtomojster se je končala letošnja sezona na slovenskih cestah. Na 6. mestu je sezono zaključil Jaka Primožič, ki je s tem obdržal tudi tretje mesto v seštevku za Zlato kolo.

V Podsmreki, kjer se vsak oktober zbere lepo število naših najboljših kolesarjev, se je z novo zmago Marka Kumpa končala letošnja sezona. Dolenjec je bil znova najhitrejši v sprintu glavnine in potrdil, da je najboljši sprinter v državi.

Dirka, na kateri so nastopili tudi starejši mladinci ter najboljši mlajši mladinci, se je sicer razpletla po pričakovanjih, v drugem krogu je glavnini ušla trojica kolesarjev, ki je bila vseskozi zelo složna. V ozadju so v lovu za ubežnike sodelovali tudi naši kolesarji, saj niso imeli predstavnika v begu. Po 70 kilometrih se je dirka končala z sprintom glavnine, kjer je bil najhitrejši Kump, na šesto mesto pa se je uvrstil Jaka Primožič, kot najboljši kolesar kranjskega kluba. Z zadnjo dirko se je razpletel tudi seštevek za Zlato kolo, kjer je v kategoriji do 23 let 3. mesto osvojil prav Primožič.

Foto: Prijavim.se

Comments are closed.