TJAŠA DO NOVE ZMAGE, PETEK TIK ZA ZMAGOVALCEM V GABRJAH

4. 6. 2017

Pester spored dirk za mlajše kategorije se je v nedeljo nadaljeval na dolenjskem, kjer so se dečki, deklice ter mlajše mladinke pomerili za točke Pokala Slovenije na zahtevni trasi v Gabrjah. Do zmag sta prišli Neja Kalan in Tjaša Sušnik, za las je brez nje ostal Aljaž Petek.

Košir, Križnar in Petek na startu dirke dečkov B

Na dolenjskem so znova poskrbeli za sončno in toplo vreme, ki je poskrbel za odlične pogoje na dirki. Zelo zahteven, 5 kilometrov dolg krog vsako leto poskrbi za hudo selekcijo, nič drugače ni bilo letos. Že v prvi dirki se je po koncu prvega kroga vodilna skupina popolnoma razbila. V ospredju sta ostala dva kolesarja, zadaj pa se je za priključek borila skupina 7 zasledovalcev, kjer je bilo 5 naših kolesarjev, med njimi tudi deklica Neja Kalan. V zadnjem krogu je prav ona malce pospešila in v cilj prišla na absolutnem tretjem mestu, ter osvojila novo zmago v letošnji sezoni. Sprint za tretje mesto je pripadel kolesarju Adrie Mobil, naših pa se je kar 6 uvrstilo med prvih 11 na dirki.

Dečki B so ponovno malce taktizirali, po polovici dirke je spredaj ostala skupina štirih kolesarjev, med njimi je bil tudi Aljaž Petek. V zahtevnem in dolgem sprintu ubežnikov je moral premoč za las priznati le državnem prvaku iz Ljubljane in se uvrstil na 2. mesto. Žan Križnar je ostal v zasledovalni skupini šesterice in na koncu osvojil 9. mesto. Med deklicami, ki so nastopale z dečki B se je Eva Prevc povzpela na drugo stopničko.
V najstarejši kategoriji dečkov smo ponovno videli zelo podoben scenarij, ki smo ga vajeni iz letošnjih dirk. V ospredju se je dva kroga do konca izoblikovala skupina 6 kolesarjev, ki se je kasneje pomerila za zmago. Ta je ostala doma, najhitrejši je bil kolesar Adrie Mobila. Aljaž Krč je dirko končal v drugi skupini na 8. mestu, kmalu za njim pa je v cilj prispela Tjaša Sušnik, kot zmagovalka dirke pri mlajših mladinkah. Tako je v treh dnevih že drugič stopila na najvišjo stopničko in znova premagala Ano Ahačič.

VSI REZULTATI DIRKE V GABRJAH

Dečki B na podelitvi

Foto: Rajko Petek

 

Comments are closed.