PREDSTAVITEV

S TRADICIJO DO USPEHOV

Kolesarski klub Kranj je eden najstarejših kolesarskih klubov v Sloveniji, ki se lahko pohvali s skoraj šestdesetletno tradicijo vzgajanja in treniranja predanih in uspešnih kolesarjev. Že od samega začetka so se v našem klubu razvijali nadvse uspešni kolesarji in kalil strokovni kader. Vodstvo kluba je vseskozi stremelo k napredku in se ambiciozno trudilo ohranjati tradicijo kluba in organizacije kolesarskih dirk – slovenskih »klasik«.

Celostni projekt Kolesarskega kluba Kranj v svojem temelju predstavlja spodbujanje in večanje zanimanja za kolesarski šport, predvsem pa temelji na vzgoji otrok, poučevanju o zdravem in športnem načinu življenja, varnosti na cesti, ter razvijanju kakovostnega in vrhunskega športa pri otrocih, mladih in odraslih. Predvsem si prizadevamo, da bi čim več mladih potegnili z ulic, izpred računalnikov in televizorjev ter jih pritegnili k udejstvovanju v športu, saj s tem veliko pridobijo v marsikaterem pogledu. Kolesarstvo je šport, ki je namenjen vsem, ne glede na spol, status, položaj ali leta, zato se tudi v Kolesarskem klubu Kranj trudimo, da bi bil krog naših ciljnih skupin čim širši.

Iz našega kluba izhajajo številni uspešni nekdanji in sedanji profesionalni kolesarji, tako da je klub dobro poznan širše po vsem svetu. Vsako leto organiziramo številna tradicionalna tekmovanja, med katerimi je najbolj poznana mednarodna dirka za Veliko nagrado Kranja – Memorial Filipa Majcna. Prepričani smo, da s svojim delom in vztrajnostjo veliko prispevamo k razvoju kolesarstva v Kranju, na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.

Poudarek že od samega začetka dajemo na vzgojo mladih, ki se v športnem duhu postopoma razvijajo v vrhunske kolesarje in športnike svetovnega kova, in na strokovnost trenerjev in drugih sodelujočih v pripravljalnih procesih. Vsako leto imamo veliko število tekmovalcev registriranih pri Kolesarski zvezi Slovenije in tudi kategoriziranih pri Olimpijskem komiteju Slovenije, kolesarji vseh kategorij pa so redni člani slovenske reprezentance. Ponašamo se s številnimi uspehi, med katerimi naj izpostavimo zadnjega in hkrati največjega – dvakratni zaporedni naslov svetovnega prvaka Mateja Mohoriča, ki je svetovni prvak postal pri mladincih in leto kasneje tudi pri mlajših članih, s tem pa postal zadnja ikona uspešne zgodbe kolesarstva v Kranju in zgled številnim mladim, tudi po svetu. Vrhunski rezultati so že vsa leta nekakšna tradicija kluba in zelo odmevni, saj smo vzgojili številne vrhunske kolesarje in jih preko športa naučili predanosti, discipline, zdravega načina življenja, varovanja okolja, pripadnosti, intenzivnega dela, vere vase in v svoje sposobnosti ter še veliko drugega.

Foto: Getty images

Foto: Getty images

 

Comments are closed.