sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DEKLETI DO ZMAGE, FANTJE STOPNIČKO NIŽJE

30. 4. 2018

Preteklo nedeljo so mlajše kategorije dečkov, deklic ter mladink in mladincev nastopile na novi dirki Pokala Slovenije v Stranski vasi pri Novem Mestu. Najboljšim je za dosežke na zahtevni progi čestital Marko Kump, ki je za dirko “posodil” tudi svoje ime.

Vsi dobitniki medalj z Markom Kumpom

Velika nagrada Marka Kumpa v Stranski vasi je letos potekala prvič. Na 1,6 kilometra dolgem krogu z zahtevnim vzponom so se predstavili tudi naši kolesarji in kolesarke. Kot prvi je pri mlajših dečkih E, ki so prevozili dva kroga, nastopil Urban Kalan in znova zaostal le za enim kolesarjem, ter osvojil drugo mesto. Med dečki C je kot edini naš predstavnik nastopil Erazem Valjavec, ki je bil znova najaktivnejši kolesar na dirki. Poskrbel je za selekcijo že v drugem krogu, ter nato stopnjeval tempo. V zadnjem krogu se je poizkusil znebiti še zadnjega zasledovalca, a mu ni uspelo. V sprintu ga je premagal Sven Aleksander Mernik, Valjavec pa je popolnoma izmučen končal na drugem mestu. V dirki dečkov B je tokrat največ pokazal Maj Flajs, ki je bil do zadnjega kroga v vodilni peterici, ki se je nato popolnoma razbila, Flajs pa je končal na 5. mestu. Zelo uspešno pa je pri dečkih A nastopil Aljaž Petek, ki je bil vseskozi v prvi skupini in nadzoroval poskuse pobega kolesarjev iz Roga ter Adrie Mobil. V zadnjem krogu je na vrhu vzpona izgubil stik z vodilnima kolesarjema, a ju je presenetil na spustu, ter ujel priključek. Nato je v sprintu vse opravil kot je treba, vendar ga je prehitel le kolesar Roga iz Ljubljane.
Dekleta so osvojile dve zmagi. Prvo je pri deklicah A dosegla Neja Kalan, za drugo pa je bila zaslužna Tjaša Sušnik, ki je dosegla svojo prvo v sezoni.

Dirka mlajših mladincev je bila pred startom skrajšana za 6 krogov. Namesto prvotnih 16 so jih tako prevozili le 10. Torej slabih 20 kilometrov dirke, ki zato ni bila nič lažja. Po nekaj začetnih poizkusih pobega sta v ospredju ostala dva kolesarja. Ubežnika sta bila složna, zadaj pa je glavnina prav tako dirkala zelo aktivno. Kmalu za prvima kolesarjema je bila na cesti trojica, med njimi tudi Matic Maček. Do zaključka se stanje ni bistveno spremenilo, dvojica je odločila o zmagi, v zasledovalni trojici pa je bil najhitrejši Maček, ki se je torej uvrstil na 3. mesto.

VSI REZULTATI DIRKE V STRANSKI VASI

Foto: Goran Badovinac