sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČOTAR TRETJI V DRUGI ETAPI DIRKE PO ZGORNJI AVSTRIJI

10. 6. 2017

Članska ekipa se od četrtka mudi v Avstriji, kjer nastopa na etapni dirki druge kategorije po Zgornji Avstriji. Po četrtkovem kronometru, kjer je bil najuspešnejši Logar, je v drugi etapi odlično tretje mesto dosegel Luka Čotar.

Pet članska ekipa v postavi Matej Drinovec, Tadej Logar, Luka Čotar, Filip Kvasina in Fran Majoli se je v četrtek odpravila v avstrijski Linz, kjer je potekal uvodni kronometer 8. izvedbe dirke Oberösterreich Rundfahrt. Na dobrih 12 kilometrov dolgi preizkušnji so trojno zmago dosegli kolesarji avstrijske ekipe Felbermayr – Simplon Wels. Od naših je dober rezultat dosegel Tadej Logar, ki je s cestnim kolesom za zmagovalcem zaostal dobro minuto in pol in se uvrstil na 28. mesto.

Petkova 192 kilometrov dolga etapa iz mesta Wels do Obernberga je minila v znamenju pobega skupine kolesarjev, med katerimi je bil tudi naš Matej Drinovec. Po 150 kilometrih so bili ubežniki ujeti, nato je sledil sprint skupine. Najmočnejši je bil Italijan Filippo Fortin, zmagovalec slovenske premiere GP Izola. Povsem enakovredno se je v sprintu kosal Luka Čotar, ki je po dobrih 4 urah in pol osvojil 3. mesto!