sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DEKLICE IN DEČKI ZAKLJUČILI SEZONO, MLADINCI ŠE V KATAR NA SVETOVNO PRVENSTVO

2. 10. 2016

V nedeljo je v Mengšu potekala zadnja dirka za Pokal Slovenije za kategorije dečkov in deklic, kjer so nastopili tudi mlajši in starejši mladinci. Do zmage Ana Ahačič, dečki A uspešno končali zadnjo dirko, mladinca blizu odra za zmagovalce.

vn_komenda2016_2-4842

DEČKI IN DEKLICE V SLOGU LETOŠNJE SEZONE

Dečki C so se pomerili na 9 krogov dolgi preizkušnji. Tehnično traso je dodatno oviral še močan dež, ki ni ponehal vse do starta starejših mladincev. Od starta najmlajših je bila dirka hitra, vendar se je odločilni trenutek zgodil šele dva kroga pred koncem, ko je v enem izmed ovinkov padla večja skupina kolesarjev, kar je izkoristil Anže Ravbar (Adria) in do konca obdržal minimalno prednost pred zasledovalno skupino, ki se je pomerila v sprintu za 2. mesto. Od Savčanov je najvišje končal Aljaž Petek na 4. mestu, Žan Križnar je kot zadnji zaokrožil deseterico najboljših.

Pri deklicah je dirko v slogu letošnje sezone končala Ana Ahačič, ki je vse do zadnjega držala stik z najboljšimi dečki B in se v generalni razvrstitvi uvrstila na 7. mesto, pri deklicah A pa je osvojila še zadnjo zmago med deklicami. Tjaša Sušnik je v tej kategoriji izgubila stik v zadnjih dveh krogih, ko je imela smolo in padla. Eva Prevc in Neja Kalan sta v svojih kategorijah deklic C in B osvojile 3. mesto.

Uspešno so svojo zadnjo dirko med dečki končali naši dečki A. Celotno dirko so se vozili v ospredju in krojili potek le te. 15 kilometrov dolga dirka se je razpletla s ciljnim sprintom, kjer je bil najboljši od naših Gregor Durkov na 4. mestu, njegov uspeh so dopolnili še Matic Maček na 6., Štefan Kovač na 7. in Luka Ziherl na 11. mestu. Fantje se torej z optimizmom podajajo kategorijo višje, kjer bodo v konkurenci mlajših mladincev nastopali dve leti.

MLADINCI Z ZADNJO PRIPRAVO NA SVETOVNO PRVENSTVO

Mlajši in starejši mladinci so se na vmesnih sprintih merili za točke. Med mlajšimi mladinci, ki so prevozili 18 krogov je od Savčanov največ točk zbral David Čadež, ki je na koncu osvojil 8. mesto.
Starejši mladinci so poleg 25 krogov in 5 sprintov za točke opravili še z vzponom na Mengeško kočo. Že v začetnih krogih so kolesarji Radenske dodobra razredčili skupino, v ospredju je ostala sedmerica kolesarjev, ki ji je sledila še trojica. Z vzponom na Mengeško kočo je najhitreje opravil Žiga Jerman (Radenska), Savčan Jaka Primožič je dosegel tretji čas ter v skupnem seštevku osvojil končno 5. mesto, Nik Čemažar pa je končal na 8. mestu.

Dečki in deklice so torej sklenili zelo uspešno sezono, mladince čaka še tradicionalni zaključek v Podsmreki, še prej pa bomo imeli Savčani tri predstavnike na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Katarju. Jaka Primožič in Nik Čemažar bosta slovensko reprezentanco nastopala tako v vožnji na čas kot na cestni dirki, Filip Kvasina pa bo hrvaško reprezentanco zastopal samo na cestni dirki.

VSI REZULTATI DIRKE V MENGŠU