sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

KOLESARSKI PRAZNIK V KRANJU SE JE OB 60-LETNICI KLUBA KONČAL Z DIRKO ZA VELIKO NAGRADO KRANJA

30. 7. 2017

S 157 kilometrov dolgo preizkušnjo se je končal letošnji Kolesarski praznik v Kranju. V dveh dneh se je v Kranju predstavilo lepo število kolesarjev in kolesark, ki so nastopili na nočnem kriteriju, dirkah po ulicah Kranja, ter najprestižnejši 49. Veliki nagradi Kranja – Memorial Filipa Majcna.

Zmagovalec Velike nagrade Kranja – Matej Mugerli Foto: Damir Kovačič

Letošnji kranjski kolesarski praznik je za nami. Sobotni nočni kriterij je bil kot vedno zanimiv in atraktiven. Večer pa je zaznamovalo tudi praznovanje 60-letnice našega kluba in 40 let glasbene kariere Andreja Šifrerja, ki je na noge spravil številno domače občinstvo. Oboji smo iz rok direktorja ZTKK Tomaža Štefeta prejeli darilo ob jubilejih, župan Boštjan Trilar pa je v imenu Mestne občine Kranj podelil plakete glasbenim gostom, ki so obogatili Šifrerjev koncert.

Kranj je bil kolesarsko obarvan tudi v jutranjih nedeljskih urah, ko je bila na sporedu najprej dirka Po ulicah Kranja za mlajše kategorije, ženske in podjetnike, za piko na i pa so ob 13.30 uri startali člani na že 49. Veliki nagradi Kranja – memorial Filipa Majcna, ko so se člani 13-krat povzpeli na Jelenov klanec. V obeh dneh je na vseh dirkah v Kranju nastopilo več kot 500 kolesarjev iz večine evropskih držav.

Barve domačega kluba so najbolje zastopali starejši mladinci – z drugima mestoma Davida Čadeža na včerajšnjem nočnem kriteriju in Nika Čemažarja na današnji dirki Po ulicah Kranja. Edini zmagi sta pri deklicah osvojili Neja Kalan ter Eva Prevc. Člansko dirko za Veliko nagrado Kranja je zaznamovala visoka vročina in zvesti navijači, ki so najbolj številčno bodrili kolesarje na Jelenovem klancu, brez katerega dirk v Kranju ni. Po nekaj letih je zmago osvojil Slovenec, veličastno je slavil Matej Mugerli, član ekipe Amplatz BMC. Najvišje od naših kolesarjev se je uvrstil Luka Čotar, ki je končal na 10. mestu.

PO ULICAH KRANJA 2017_REZULTATI
PO ULICAH KRANJA_REZULTATI PODJETJA
NOČNI KRITERIJ – KRANJ 2017_REZULTATI
GP KRANJ_VN KRANJA 2017 – RESULTS-REZULTATI

Nočni kriterij Foto: Žiga Zupan