sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR DRŽAVNI PRVAK V CESTNI VOŽNJI, FILIP KVASINA NAJHITREJŠI V KRONOMETRU!

26. 6. 2016

Pretekli vikend je bil, povsod po svetu, v znamenju dirk za naslove državnih prvakov v cestni vožnji in vožnji na čas. Nik Čemažar po izjemni solo vožnji do nove majice na cestni dirki, Hrvat Filip Kvasina je bil najhitrejši na kronometru!

57703bf0ae5d5
Nik Čemažar – slovenski državni prvak pri starejših mladincih!

Slovensko državno prvenstvo se je po nekaj letih iz Dolenjske preselilo v obrobje prestolnice, natančneje v Ihan, ki je tokrat gostil najboljše slovenske kolesarje in kolesarke. V jutranjih urah sta bili najprej na sporedu dirki mlajših in starejših mladincev, popoldan je sledila še dirka ELITE in do 23 let, s povsem zvezdniško zasedbo slovenskih legionarjev in kolesarjev slovenskih ekip.

Ob 9. uri so se na 7 krogov, oziroma slabih 100 kilometrov dolgo progo podali starejši mladinci. Savčani so se na štart podali visoko motivirani in z močno zasedbo. Že v prvem krogu je želel Jaka Primožič selekcionirati skupino, a je bil napad kmalu nevtraliziran. Kasneje je ušla peterica kolesarjev, med njimi je bil naš Luka Eržen. Skupina je bila v begu vse do 4 kroga, ko so zasledovalci, kjer je bilo približno 15 kolesarjev ujeli najhitrejše. Sledilo je nekaj taktiziranja, kar je izkoristil Nik Čemažar in dobra 2 kroga pred koncem uspel uiti glavnini. Le svoji trmi se lahko zahvali, da je uspel obdržati prednost pred zasledovalci, saj so bili zadaj zelo aktivni kolesarji Radenske in Tropovcev, katerih pobege je velikokrat izničil Primožič, ki je bil v skupini v veliko pomoč Čemažarju. V zadnjem krogu je prednost narasla na več kot 2 minuti, tako je Nik lahko v zadnji kilometer prišel povsem sproščen in v cilju z visoko dvignjenimi rokami slavil svoj drug zaporedni naslov državnega prvaka! 

Po lanski zmagi v kategoriji mlajših mladincev je tokrat zmago osvojil še med starejšimi kolegi. “Presrečen sem. Zelo sem ponosen na ta naslov, za katerega smo z ekipo delali celotno leto in mu v zadnjem mesecu posvetili ogromno pozornosti. Po izgubljenih sekundah na kronometru je tole velik obliž na rane iz Ljubljane. Zagotovo je danes za ta naslov zaslužna celotna ekipa, Eržen je bil v zgodnjem begu, Jaka je pokril vse napade iz glavnine, zelo sem jim hvaležen, brez njih mi nebi uspelo”, je v cilju žarel od zadovoljstva novi državni prvak!

Dirka mlajših mladincev se je razpletla že zelo zgodaj, ko je glavnini ušel kolesar Adrie, ki si je do cilja privozil velikansko prednost 4 minut. V zasledovalni skupini je bil tudi naš David Čadež, ki je na koncu osvojil 8. mesto!

Zadnja dirka dneva, 12 krogov, oziroma slabih 170 kilometrov dolga preizkušnja za kategorijo ELITE in do 23 let je zmagovalca prav tako dobila iz zgodnjega bega. Glavnini je ušla peterica kolesarjev, ki se je praktično do konca družno menjavala na čelu, v zadnjih dveh krogih sta jim ušla dva kolesarja, na koncu je bil najmočnejši Jan Tratnik (Amplatz). Od Savčanov sta izjemno borbeno vožnjo prikazala Tadej Logar, ki je v razvrstitvi članov do 23 let dosegel 5. mesto in Žiga Grošelj, ki je v kategoriji ELITE osvojil 11. mesto.

Po slovenski preizkušnji še skok čez mejo, kjer je bil celoten vikend zelo uspešen Filip Kvasina.  V petkovem kronometru je premagal vso konkurenco in s prednostjo 12 sekund postal novi državni prvak za letošnjo sezono! Po zmagi na kronometru je danes sledila še cestna dirka, kjer pa je moral premoč priznati le enemu tekmovalcu in je tako zasedel odlično 2. mesto!

IMG-20160624-WA0001
Filip Kvasina – hrvaški državni prvak v kronometru!