sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NOGRAŠEK IN VALJAVEC Z ZMAGO KONČALA SEZONO

11. 10. 2021

Včeraj se je v Podsmreki tradicionalno končala sezona na slovenskih cestah, tokrat z dirko za mlajše kategorije. Uspešno so z dvema zmagama sezono zaključili tudi naši kolesarji.

Dirka za Veliko nagrado Avtomojster v Podsmreki pri Ljubljani že tradicionalno poteka na drugi vikend oktobra, ko se zaključi kolesarska sezona na slovenskih cestah. Nič drugače ni bilo letos, znova v nizkih temperaturah, a na srečo v suhem vremenu, so se za zadnje točke Pokala Slovenije pomerili deklice, dečki ter mladinke in mladinci. Najprej so na 12 kilometrov dolgi preizkušnji z dvema krogoma nastopili najmlajši dečki C, kjer je sprint zasledovalne skupine za drugo mesto dobil Rok Bajželj. Za njimi so v skupni dirki nastopili dečki A in B, ki so prevozili štiri kroge, skupaj dobrih 24 kilometrov. Dirka se je končala s sprintom razredčene skupine, kjer je bil med dečki B najhitrejši Bor Nograšek, ki je dosegel novo zmago in skupni seštevek pokala zaključil na drugem mestu. Na šestem mestu je dirko končal Lovro Rant, Jan Mubi pa je bil deveti.

VSI REZULTATI DIRKE V PODSMREKI

VALJAVEC IZ BEGA DO ZMAGE

Za njimi so na 11 krogov dolgi dirki nastopili mlajši in starejši mladinci, ki so v skupni dirki prevozili slabih 70 kilometrov. Dirka je bila od starta hitra in polna napadov, v četrtem krogu pa je iz glavnine napadla trojica kolesarjev, med njimi je bil Erazem Valjavec. Ubežniki so bili složni, prednost je narasla do dveh minut, ko se je glavnina zbudila in začela z lovom na ubežnike. Prednost je kopnela in v predzadnjem krogu znašala še 30 sekund. V zaključku zadnjega kroga je iz ubežne trojice odpadel kolesar Adrie, tako sta v ospredju nadaljevala Valjavec kot mlajši mladinec in Gorjanc iz Perutnine Ptuj kot starejši mladinec. V zadnjem krogu sta iz glavnine ušla še dva starejša mladinca, skupina se je nato udarila za zmago v dveh kategorijah. Med mlajšimi mladinci je zmago osvojil Erazem Valjavec, ki je z zmago osvojil drugo mesto v skupnem seštevku Pokala Slovenije. Pri starejših je na petem mestu v sprintu zasledovalne skupine dirko končal Martin Eržen.

Mladinsko in člansko ekipo do konca sezone sicer čakata še dve preizkušnji. Prihodnji teden bodo nastopili v Italiji in Zagrebu, konec meseca pa še na državnem prvenstvu na velodromu.