sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PET MEDALJ IZ DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KRONOMETRU, ANA Z NAJŽLAHTNEJŠO

10. 6. 2018

V petek je v ljubljanskem BTC City potekalo državno prvenstvo v vožnji na čas za kategorije mladink, mladincev ter članic in članov. V vseh kategorijah smo imeli svoje predstavnike, ki so domov prinesli pet medalj.

Ana Ahačič v dresu državne prvakinje

Državno prvenstvo v vožnji na čas v Ljubljani poteka že od leta 2012. Tudi tokrat so tekmovalci nastopili na že znani trasi BTC – Domžale – BTC. Kategorije mlajših mladink, mlajših mladincev ter starejših mladink so imele start v Domžalah in cilj v BTC, torej polovico kroga, ki ga prevozijo starejše kategorije.
Prve so se v iz startne rampe v Domžalah spustile mlajše mladinke, ki so prevozile 11 kilometrsko traso. Nastopile so štiri naša dekleta, v cilju pa je bila najhitrejša Ana Ahačič, ki je s časom 15.54 ugnala Tjašo Sušnik na drugem mestu. Ana je tako ponovila lanski naslov državne prvakinje in svoj čas izboljšala za več kot pol minute. Tajda Mohorič, ki je nastopila v kategoriji starejših mladink je zelo dobro opravila s svojim nastopom in zaostala le za tekmovalko iz BTC City Ljubljana, ter osvojila odlično 2. mesto.

Za starejšimi mladinkami so v Domžalah startali mlajši mladinci. V tej kategoriji smo imeli na startu šest predstavnikov, najboljši je bil na koncu Matic Maček, ki je za zmagovalcem Galom Glivarjem zaostal 15 sekund. V deseterici je na 7. mestu končal še Luka Ziherl, ki je za zmagovalcem zaostal še nekaj sekund več.
Starejši mladinci so startali v BTC ter se podali v Domžale, kjer je sledil obrat ter po 22 kilometrih povratek v BTC. Že kontrolna točka v Domžalah je nakazala na odličen rezultat Davida Čadeža, ki je nato le nadaljeval v podobnem tempu in v cilju zaostal le za tekmovalcem Adrie Mobil. Z osmimi sekundami zaostanka in le desetinko sekunde prednosti pred tretjeuvrščenim je postal vice prvak za letošnjo sezono.

Že v večernih urah so bili na startu le še kolesarji Elite in do 23 let. Med slednjimi, ki so prevozili dva kroga in 44 kilometrov, so nastopili tudi naši Luka Čotar, Nik Čemažar in Jaka Primožič. Prvi je imel nekaj težav z obratom v Domžalah in izgubil kar nekaj časa, Čemažar in Primožič pa sta nastopila dokaj solidno ter se v absolutni kategoriji uvrstila na 9. oziroma 8. mesto. V kategoriji do 23 let je Primožič osvojil 4. mesto s časom 53.10, mesto za njim pa je končal Čemažar s časom 53.59.

Jaka Primožič, naš najbolje uvrščeni kolesar do 23 let