sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

TJAŠA TOKRAT PREMAGALA ANO, ŽIGA GROŠELJ MED PETERICO V GRMU

28. 8. 2016

Preteklo soboto so Savčani nastopili na krožni dirki v Grmu. Pri najmlajših najuspešnejša Tjaša Sušnik, na kriteriju pri mladincih tik za zmagovalcem Filip Kvasina, pri članih najboljši Savčan Žiga Grošelj!

20160827_165658
Tjaša Sušnik – tokrat pred Ano Ahačič!

Na dirki v Grmu pri Novem Mestu so nastopili vsi naši kolesarji, od najmlajših dečkov D do najstarejših članov do 23 let in ELITE. Krožna, tehnična preizkušnja je znova postregla z zanimivimi obračuni najboljših v slovenskem pokalu, izjema je bila kategorija starejših mladincev, kjer so člani mladinske reprezentance uspešno nastopali na dveh dirkah v Italiji.

V kategoriji dečkov D sta bila najuspešnejša Enej Božnar Prosen, ki je stopil na tretjo stopničko in Maj Flajs, ki je bil mesto nižje. Deklice C so prav tako nastopale v tej kategoriji, Neja Kalan se je uvrstila na tretje mesto. Med dečki C sta se v deseterico uvrstila Aljaž Petek in Vid Košir, pri deklicah B pa je Eva Prevc osvojila drugo mesto. Dečki A so si z borbeno vožnjo prav vsi, ki so nastopili, priborili deseterico, med deklicami A pa je Tjaša Sušnik tokrat uspela premagati Ano Ahačič in stopila na najvišjo stopničko!

Med mlajšimi mladinci smo videli uspešen pobeg treh kolesarjev, med katerimi sta bila kasneje najuspešnejša tekmovalca Adrie Mobil. David Čadež je v sprintu tretje skupine osvojil 9. mesto. Pri starejših mladincih, ki so vozili kriterijsko dirko, je bil edini predstavnik Filip Kvasina. Z izjemno borbeno in premišljeno vožnjo je v sprintih osvojil 8 točk, kar je zadostovalo za drugo mesto!

Kategorija članov se je spopadla s 45 krogi, kar je na koncu zneslo nekaj manj kot 50 kilometrov. Na čelu dirke se je izoblikovala skupina desetih kolesarjev, ki je med seboj obračunala na vmesnih sprintih za točke. Najboljši je bil Jan Tratnik (Amplatz-BMC), Žiga Grošelj pa je kot najboljši Savčan končal na 5. mestu!

VSI REZULTATI DIRKE V GRMU