sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

GROŠELJ TRETJI V NOVEM MESTU, PRIMOŽIČ IN ČEMAŽAR NA STOPNIČKAH V ITALIJI!

28. 8. 2016

Poleg krožne dirke za Pokal Slovenije v Grmu so Savčani ta vikend nastopili še na dveh dirkah. Članska ekipa je v nedeljo dirkala iz Zagreba do Novega Mesta, kjer je velik uspeh dosegel Žiga Grošelj! Mladinci pa so v italijanskem Venetu nastopili na dvodnevni dirki, ter prav tako dosegli lepe rezultat!

received_903675606429422
Žiga Grošelj – tretje mesto na dirki druge kategorije Hrvaška-Slovenija

GROŠELJ KRONAL POBEG S TRETJIM MESTOM

Člani so po kriteriju v Grmu nastopili še na 9. izvedbi dirke Hrvaška-Slovenija, ki se je v preteklosti končala na Ljubljanskem gradu, sedaj pa kolesarji 180 kilometrov dolgo dirko zaključijo na znamenitem Kandijskem mostu. Na startu so bili vsi naši člani v postavi Jernej Švab, Tadej Logar, Žiga Grošelj, Luka Čotar, Simon Čibej, Miha Poljanec in Matic Grošelj, ki je v soboto končal dirko Tour de l’Avenir za mlajše člane in bil že naslednji dan na startu v Zagrebu.

Žiga Grošelj je bil član ubežne petnajsterice, ki je prišla v Novo Mesto pred glavnino kolesarjev. V zaključku je sledil dvojici, ki si je privozila manjšo prednost, a tik pred ciljem odpadel, tako da si je priboril tretje mesto! Velik uspeh za Grošlja, ki je osvojil novih 25 UCI točk in jih ima letos na svojem računu že 41!

ČEMAŽAR IN PRIMOŽIČ NEPREMAGLJIVA V KRONOMETRU

Starejši mladinci so v soboto in nedeljo nastopili na 13. izvedbi dirke Trittico Veneto, kjer so bile na sporedu tri etape. Savčani Jaka Primožič, Nik Čemažar in Miha Zupan so nastopili v reprezentančnih dresih, a z lastno organizacijo.
V sobotni prvi etapi, ki se je po 10 kilometrih vzpona končala s trikilometrskim spustom, je bil najboljši Savčan Jaka Primožič na 13. mestu. Nedelja je prinašala dve pol-etapi. V popoldanskem kronometru sta svojo moč znova dokazala naša mladinca, ki tvorita jedro slovenske mladinske reprezentance. Nik Čemažar je na dobrih 14 kilometrov dolgem kronometru s povprečno hitrostjo nekaj čez 48 kilometrov na uro, za dobri dve sekundi ugnal klubskega kolega Jako Primožiča in postavil najboljši čas dneva! Tretje uvrščeni je zaostal že 12 sekund, naše dva pa sta premagala tudi prvega in drugega iz italijanskega državnega prvenstva v kronometru. Jaka Primožič je dirko končal na skupnem 8. mestu, fanta pa sta dokazala, da sta pred zadnjim delom sezone, ki prinaša evropsko in svetovno prvenstvo, v odlični formi!

20160828_182655
Čemažar in Primožič – dvojna zmaga na kronometru!